امروز قصد داریم برای شما عواملی گه باعث فیلتر شدن یک پایگاه داده می شود را توضیح دهیم و اینکه چه راهکاری را می توانیم جهت رفع فیلترینگ انجام دهید.
فیلتر شدن یک پایگاه اینترنتی چطور صورت میگیرد؟
فیلترینگ یکی از موضوعات مربوط به قانون جرائم رایانهای است. در آن قانون، تشخیص فیلترینگ و مسدودسازی بر عهده کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از اعضای این کارگروه است که در این خصوص زیر نظر دادستان کل کشور فعالیت میکند.
چه تفاوتی بین فیلتر و مسدودسازی هست؟
فیلتر یعنی همان که صفحه فیلترینگ در جلوی آن پایگاه، در ایران به نمایش در میآید. ولی مسدودسازی یعنی که ارتباط با کل آن محتوا توسط سرور مربوط قطع میشود و امکان اینکه کسی به آن اطلاعات دسترسی پیدا کند، کلا از بین میرود.
این کار مثل موارد مختلفی است که در اخبار میآید که با دستور مقامات در آمریکا یک تعدادی از سایتها از سرورهای آمریکایی برداشته شده است و امکان ارتباط با محتوای سایتهایی که مخالف سیاستهای امریکا است برای همگان و حتی خود مدیران سایتهای مسدود شده از بین میرود و با هیچ فیلترشکنی هم قابل دسترسی نیست.
چرا باید بر روی اینترنت فیلتر داشته باشیم؟
دنیای اینترنت و در عصر کنونی، عجین شدن ما با اینترنت فرصت را برای رشد و در تقابل آن برای افزایش آسیبها فراهم میآورد. قطعاً هیچچیز کامل نیست و هر چیزی که در این دنیا وجود دارد یک اثر مثبت و منفی دارد. خطراتی که در دنیای آزاد اینترنت میتوان به آنها اشاره نمود را میتوان به آسیبهای روانی و فیزیکی تقسیمبندی کرد. آسیبهای روانی را میتوان دسترسی به اطلاعات نامناسب مانند تحریک به ناهنجاری، ناامیدی و همچنین برای سنین کمتر به دسترسی به محتوای بزرگسال دانست.
آسیبهای فیزیکی و مجازی را میتوان آسیب رسیدن به کامپیوتر مورداستفادهتان و درنتیجه آسیب رسیدن به اطلاعات مهم و حیاتی که باعث بروز سرقت، پاک شدن اطلاعات و یا خرابی کامپیوترها و دستگاههای متصل به اینترنت دانست.
فرآیند گام به گام رفع فیلتر سایت:
۱. سایت خود را در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی ایرانی Samandehi.ir ثبت نمایید.
۲. به درگاه “درخواست رفع فیلتر” کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به نشانی Rafefilter.Internet.ir مراجعه نموده و به وسیله شناسه کاربری و کلمه عبور خود در ساماندهی (سایت فعلی) بعنوان مدیر سایت و با ارائه توضیحات کامل، درخواست رفع فیلتر سایت نمایید.
۳. بعداز درخواست رفع فیلتر سایت جهت پیگیری درخواست خود میتوانید با استفاده از شناسه کاربری و کلمه عبور ساماندهی،در درگاه رفع فیلتر کارگروه، از روند انجام رفع فیلتر سایت خود مطلع و تا پایان مراحل قانونی رفع فیلتر موضوع را پیگیری نمایید.
نکته :
اگر میخواهید سایت یا وبلاگتان از فیلتر خارج شود، تا زمانی که هنوز فیلتر هستید اقدام به تغییر در نشانی فیلترشده یا راهاندازی آدرس اینترنتی جدید با محتوای قبلی یا راهاندازی سایت با پروتکل https نکنید که تخلف محسوب میشود و کل فرآیند رفع فیلتر را تعطیل میکند. همچنین سعی کنید تا زمانی که سایت یا وبلاگ شما رفع فیلتر نشده است، آن را در وضعیت آماده و مناسبی نگاه دارید که موقع بررسی آن در کارگروه، سایتتان از دسترس خارج نشود که این هم باعث میشود دوباره فرآیندها را تکرار کنید.
اگر شما هم این فرآیند را تجربه کردهاید و فکر میکنید نکاتی هست که من جا انداختهام و دانستن آنها برای بقیه دوستان مفید خواهد بود در قسمت دیدگاهها عنوان کنید.
جهت رسیدگی به درخواست رفع فیلتر اینجا کلیک کنید.
جهت پیگیری درخواست رفع فیلتر اینجا کید کنید.
منبع : مشهد هاست
6 دیدگاه دربارهٔ «نحوه پیگیری رفع فیلتر سایت های فیلتر شده»
مرسی
با سلام و احترام
خواهش میکنم دوست عزیز.
خیلی ممنون
با سلام و احترام
خواهش میکنیم قربان.
سپاس از سایت خوبتون
موفق و سربلند باشید
با سلام و احترام
خواهش میکنم دوست عزیز.